Krok 1: Przejdź do strony Płatności
Zaloguj się na zarzoom.com/login-launch, a następnie kliknij awatar swojego konta w prawym górnym rogu pulpitu nawigacyjnego. Wybierz Płatności z menu rozwijanego. Otworzy to Twoją stronę Płatności, na której możesz zobaczyć swój obecny plan, datę następnego odnowienia i dane płatności.
Krok 2: Kliknij 'Zmień plan'
Na stronie Płatności zlokalizuj sekcję Obecny plan i kliknij przycisk Zmień plan. Pojawi się ekran porównania planów, pokazujący wszystkie dostępne plany ZARZOOM obok siebie.
Krok 3: Wybierz nowy plan
Przejrzyj dostępne opcje planów i kliknij Wybierz pod planem, do którego chcesz się przenieść. Z tego ekranu możesz przejść do wyższego planu (uaktualnienie) lub niższego planu (obniżenie).
Krok 4: Potwierdź zmianę
Wyświetli się okno dialogowe potwierdzenia podsumowujące, co i kiedy się zmieni. Przeczytaj uważnie szczegóły — czas realizacji różni się w zależności od tego, czy uaktualniasz, czy obniżasz plan (patrz poniżej 'Warto wiedzieć'). Kliknij Potwierdź zmianę, aby zastosować swój wybór.
Krok 5: Sprawdź potwierdzenie
Po potwierdzeniu strona Płatności odświeży się i wyświetli zaktualizowany status Twojego planu. Jeśli uaktualniłeś plan, Twój nowy plan jest aktywny natychmiast, a wszelkie dodatkowe funkcje są dostępne od razu. Jeśli obniżyłeś plan, strona pokaże datę wejścia w życie niższego planu — będzie to ostatni dzień Twojego obecnego okresu rozliczeniowego.
Krok 6: (Opcjonalnie) Anuluj swój plan
Jeśli chcesz całkowicie zakończyć subskrypcję ZARZOOM, możesz to zrobić w dowolnym momencie na tej samej stronie Płatności. Kliknij Anuluj subskrypcję w sekcji Obecny plan, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby potwierdzić.
Twój dostęp będzie aktywny do końca okresu, za który już zapłaciłeś.
Jeśli korzystasz z 7-dniowego okresu próbnego Momentum
Po pierwszym rozpoczęciu korzystania z ZARZOOM masz dostęp do 7-dniowego okresu próbnego Momentum. W tym okresie możesz zapoznać się z produktem, zanim zostanie naliczona opłata.
- Aby uaktualnić do płatnego planu przed końcem okresu próbnego, wykonaj kroki 1–5 powyżej. Twój płatny okres rozliczeniowy rozpoczyna się od daty uaktualnienia.
- Aby anulować przed końcem okresu próbnego, wykonaj krok 6 powyżej. Nie zostaniesz obciążony opłatą.
- Jeśli nie podejmiesz żadnych działań, Twoja subskrypcja zostanie przeniesiona na płatny plan wybrany podczas rejestracji, a rozliczenia rozpoczną się automatycznie po zakończeniu 7-dniowego okresu.
Warto wiedzieć
- Uaktualnienia obowiązują natychmiast. Zaraz po potwierdzeniu uaktualnienia Twój nowy plan jest aktywny, a wszystkie związane z nim funkcje stają się dostępne. Zostaniesz obciążony różnicą za pozostałą część bieżącego okresu rozliczeniowego.
- Obniżenia planu wchodzą w życie po zakończeniu okresu. Jeśli wybierzesz niższy plan, zachowasz funkcje obecnego planu do ostatniego dnia okresu rozliczeniowego, za który już zapłaciłeś. Niższy plan aktywuje się automatycznie w następnej dacie odnowienia.
- Możesz anulować w dowolnym momencie. Nie ma minimalnego okresu umowy. Anulowanie zatrzymuje przyszłe opłaty, ale nie usuwa dostępu do czasu wygaśnięcia opłaconego okresu. Możesz ponownie subskrybować w dowolnym momencie, wracając na stronę Płatności na zarzoom.com/login-launch.
